lunes, 7 de octubre de 2013

Eines d'aprenentatge

Comencem a Blogger 
Scoop It

Descripció:
A la següent classe vam crear un perfil a Scoop It, una pàgina administradora de notícies d'actualitat sobre un munt de temes, que ens permeten compartir i exposar, les notícies que ens han semblat més interessants i més rellevants.

Ens permetrà sintetitzar allò que ens ha cridat l'atenció per informar-nos i alhora, per tenir recollides una sèrie de notícies.

Reflexió:
A través de l'Scoop it! podrem treballar notícies de diferents aspectes, ja que segons les paraules que emprem per a cercar la informació, la mateixa pàgina elabora una tria de les notícies en relació al que estem buscant. És una eina basant útil per a tenir recollida d'una forma ordenada tots els articles que emprarem per a treballs, ampliació de conceptes, exàmens,...

Ampliació:
A continuació us deixo un vídeo del mateix canal oficial d'Scoop it on apareix una animació  que ens defineix d'una forma més dinàmica i entretinguda com funciona aquesta pàgina.




Twitter

Descripció:
Twitter és una xarxa social molt utilitzada per compartir petites informacions o idees, que ens serviran en la nostra matèria per poder fer publicacions a companys o a professors, i alhora, ens permet compartir entrades d'altres webs a través de piulades.

La interacció és molt important, i ens permet diverses opcions, com afegir a preferits les piulades més interessants, o retwittejar les més rellevants per a fer-les aparèixer al nostre perfil i que els nostres seguidors en tinguin constància.

Reflexió:
La creació d'un Twitter ens ha permès als que no l'utilitzàvem, trobar-ne la utilitat, ja que és una xarxa social que s'ha estès molt en l'actualitat i que té un munt de funcions que en desconeixia. En el que respecta a la utilitat que l'he aportat, m'ha servit per compartir informacions tant pel grup de seminari, a l'hora de resumir el llibre "Va de mestres" en petites frases o paraules, ja que el Twitter es limita a cada publicació, 140 caràcters, i a piular amb els companys aspectes rellevants de les matèries.

En el que respecta compartir, és una de les eines que el defineix. Poder entrar a una web i compartir-la a la xarxa social, és un gran avantatge, al igual que altres xarxes com per exemple Facebook o Tuenti.

Ampliació:
Com a ampliació, m'agradaria deixar aquest vídeo de Youtube bastant recent i de Nadal, sobre el que ha aconseguit Twitter i sobre el que passa a Twitter.

No hay comentarios:

Publicar un comentario