jueves, 3 de octubre de 2013

Google Drive

Descripció:
Google Drive és un servei online d'allotjament d'arxius que ens permet crear documents, presentacions, fulls de càlcul, carpetes i altres tipus d'arxius, i que dóna a l'usuari 15 gygabytes gratuits d'espai.
Suplanta l'antic Google Docs, i permet les mateixes opcions que aquest. La funció de treballar el mateix document des de diferents comptes de gmail és una de les característiques més rellevants i alhora, més interessants que presenta aquesta plataforma.

Dins del mateix Google Drive podem seleccionar amb qui compartir els document, crear-ne de nous, o modificar arxius ja guardats. Una altra opció molt remarcable és el seu desament automàtic dels documents, garantint així que no perdem canvis que no haguem pogut desar.

Reflexió:
Ens és molt útil a l'hora de desenvolupar i treballar els nostres projectes i arxius via online amb altres membres del nostre grup de treball, ja que presenta com he dit abans aquesta opció, i això ens permet accedir simultàniament des de llocs molt allunyats entre si a un mateix document i treballar-lo al mateix temps, i gràcies al seu xat es pot parlar amb els altres companys com s'enfocarà el tema o que s'ha de retocar, com dividir la feina...

Una altra utilitat que podem donar-li a Google Drive, és tenir desat l'arxiu al núvol i poder accedir, ja no des de diversos ordinadors al mateix document sinó, tenir al núvol aquell document que voldrem editar, posant un exemple: treballar un document a classe i acabar-lo a casa, i així ens estalviem el pas de pujar el document a gmail o qualsevol altre web, descarregar-ho a l'altre ordinador, i d'aquesta manera, treballar-lo des de diversos llocs sense canviar la seva estructura.

Ampliació:
Com a ampliació m'agradaria deixar un petit vídeo de menys d'un minut que ens presenta totes les utilitats de Google Drive, i sintetitza les idees que he tractat de plasmar en aquesta entrada.



No hay comentarios:

Publicar un comentario